Χαιρετισμός Διευθυντή ΠΜΣ

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Λογιστική & Ελεγκτική’, που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σκοπός του Προγράμματος Σπουδών είναι

  1.  Να προωθήσει την ανάπτυξη των εφαρμογών και της έρευνας της Επιστήμης  της Λογιστικής στην πράξη παρέχοντας γνώσεις στα αντικείμενα «Λογιστική και Ελεγκτική» σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των αυξημένων επαγγελματικών απαιτήσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  2. Να εμβαθύνει επί των βασικών αρχών και μεθόδων της Ελεγκτικής στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως επίσης και των εννοιών της διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων καθώς και του εσωτερικού ελέγχου μιας επιχείρησης.
  3. Να προετοιμάσει για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου

Στόχος μας είναι οι απόφοιτοι του Προγράμματος να καταξιωθούν επαγγελματικά ως λογιστές, φορολογικοί σύμβουλοι, ορκωτοί ελεγκτές, εσωτερικοί ελεγκτές, χρηματοοικονομικοί αναλυτές, στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, και στελέχη της δημόσιας οικονομικής και φορολογικής διοίκησης. Παράλληλα με την πρακτική εξειδίκευση, το Πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση και την εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων και μεθοδολογιών έρευνας στον χώρο της λογιστικής και της ελεγκτικής.

Κύριο μέλημα μας είναι η ποιότητα του Προγράμματος Σπουδών, ώστε οι παρεχόμενες γνώσεις να οδηγήσουν τους αποφοίτους μας σε εξέλιξη και πρόοδο στην αγορά εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, στο Πρόγραμμα Σπουδών διδάσκουν έγκριτοι καθηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας με αλλά και καταξιωμένοι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές με πολύχρονη εμπειρία στο ελεγκτικό επάγγελμα και στην διδασκαλία των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομκής Αναφοράς. Ταυτόχρονα, Πρόγραμμα Σπουδών έχει αναγνωριστεί από το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) και παρέχει το μέγιστο των εννέα απαλλαγών της πιστοποίησης του ACCA. H αναγνώριση του Προγράμματος Σπουδών από το ACCA ενισχύει το βιογραφικό των αποφοίτων σημαντικά και τους καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Στην παρούσα ιστοσελίδα, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, τους διδάσκοντες, την διαδικασία των αιτήσεων, και άλλα. 

Θα είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών. 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις επαγγελματικές επιδιώξεις σας! 

Ο Διευθυντής 

Καθηγητής Γεώργιος Ιατρίδης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.